Concert de l'Orfeó Català i Cor de Cambra Tyrichae

09oct18:0020:00Concert de l'Orfeó Català i Cor de Cambra Tyrichae

Detalls de l'esdeveniment

La promoció del talent d’artistes locals és un dels eixos de treball de la Capital de la Cultura Catalana Tortosa 2021. I aquesta voluntat es farà evident en el concert que el 9 d’octubre a les sis de la tarda reunirà l’Orfeó Català i el Cor de Cambra Tyrichae de Tortosa a la nau central de la Catedral de Santa Maria. El programa inclourà una selecció de música anglesa d’època victoriana, però també obres d’autors catalans com Pau Casals, Albert Guinovart i Lluís Millet, i posarà especial èmfasi en obres de compositors locals. Així l’Orfeó Català interpretarà Ave Maris Stella, de Josep Ollé (Tortosa 1987), un himne dedicat a la Mare de Déu. L’any 2019, la peça es va endur el Premi Maria Font Bernaus, a la millor composició coral per a cor mix del III Concurs Internacional de Composició Coral de l’Orfeó Català. A la part final del programa els dos cors cantaran Ave Virgo Sanctíssima, del mateix compositor.

Aquestes dues intervencions serviran per reconèixer Josep Ollé que, malgrat la seua joventut, ha escrit un ampli repertori per a orquestres clàssiques, és autor de musicals i s’ha consolidat sobretot com un dels referents de la música coral al nostre país. El programa del concert també inclou Mare, un peça amb lletra d’Artur Gaya i música de Jordi Fusté, amb arranjament corals d’Andreu Ferré, inlosa en el disc Himnes d’amor a la Mare de Déu de la Cinta editat Reial Arxiconfraria. Les entrades al concert estan a la venda al web www.teatreauditoritortosa.cat.

El concert de Tortosa se celebrarà en el marc de la Xarxa Coral, una iniciativa impulsada el 2013 pel mateix Orfeó Català que cerca establir relacions, vincles i sinergies amb altres cors de Catalunya i així obrir l’escenari del Palau de la Música Catalana a les agrupacions corals del país. L’Orfeó Català, amb els seus 85 cantaires, és un cor de format simfònic. La seva activitat concertística alterna la interpretació de repertoris vocals-orquestrals i programes de música coral amb una presència destacada de la música tradicional i d’autor català. Les grans qualitats artístiques del cor el duen a col·laborar regularment amb les principals orquestres catalanes i de l’Estat espanyol, i també amb diverses formacions orquestrals europees i d’altres parts del món amb les quals fa gires de concerts.

Per la seva banda, el Cor de Cambra Tyrichae està format per una vintena de joves de les Terres de l’Ebre. Dirigit, actualment, per Andreu Ferré, va ser fundat fa una mica més de vint anys amb la voluntat de difondre música coral de diversos estils. El repertori abraça composicions de diferents gèneres, èpoques i estils: polifonia religiosa i profana, barroca, clàssica, romàntica, contemporània i tradicional. El nom Tyrichae fa referència a un nucli de població d’època iber situat en algun indret pròxim a la desembocadura de l’Ebre.

Un projecte audiovisual que unirà música i patrimoni

L’estada de l’Orfeó Català a la ciutat servirà per enregistrat un audiovisual que unirà música, patrimoni i creació contemporània. La productora tortosina MINIFILMS, al capdavant de la qual hi ha els realitzadors Ramon Balagué i Satyavan Galiana, enregistrarà la interpretació de la peça Ave Maris Stella de Josep Ollé a la Catedral, amb la voluntat de difondre l’obra i explorar noves narratives amb un equip tècnic i artístic professional. La Federació Catalana d’Entitats Corals (FCEC), que són els editors de l’obra, han cedit gratuïtament els seus drets per aquest projecte i en faran difusió entre les corals federades, i també en el marc de l’European Choral Association (ECA) i de la International Federation for Choral Music (IFCM). Actualment Josep Ollé i MINIFILMS —empresa que ha estat al darrere de programes de televisió com Redes d’Eduard Punset (TVE), El cazador de cerebros amb Pere Estupinyà— treballen en el projecte I shall not live in vain guardonat als Premis Barcelona 2020, uns permis promoguts per l’Ajuntament de Barcelona per estimular la creació de projectes artístics audiovisuals amb interrelació amb l’art i la ciència.

Més

Preu

15 €

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment