Egipte 1909

03setTot el dia30Egipte 1909El viatge dels Amatller a la terra dels faraons

Detalls de l'esdeveniment

L’exposició Egipte 1909: El viatge dels Amatller a la terra dels faraons és un recull d’instantànies de la travessia de la família Amatller per Egipte i el Sudan. Una mostra que arriba a Tortosa de la mà de B the travel brand Xperience i amb la col·laboració de la Fundació Institut Amatller d’Art Hispànic. L’exposició fotogràfica explica el viatge que l’empresari xocolater, Antoni Ametller, va realitzar l’any 1909, acompanyat de la seva filla Teresa, del seu amic Josep Garí, la seva filla Mercedes, i de la minyona i persona de confiança de la família, Justa Sanz Sanjuan. Es tracta de més d’una vuitantena d’instantànies que recullen l’experiència dels Amatller durant 6 setmanes per aquests 2 països del continent africà.

La singularitat de l’exposició no recau només en l’espectacularitat de realitzar un viatge d’aquestes característiques a principis del segle XX sinó, sobretot, en la quantitat d’informació de la travessia que ha arribat fins avui. La Fundació Institut Amatller d’Art Hispànic, creada per la seva filla, conserva els dos centenars de negatius que l’empresari va fer durant aquest viatge. Les instantànies recullen les vivències dels Amatller durant la travessia, així com els monuments i l’arquitectura faraònica, i els costums de la gent de l’època, en el que ells van descriure com un  “viatge de visions i encants”.

La mostra fa parada a Tortosa després d’haver-se exposat, únicament, a Madrid i a Barcelona. En aquesta ocasió es complementarà amb exemplars de revistes il·lustrades de l’època de l’Arxiu Històric Comarcal del Baix Ebre. Una documentació de la biblioteca històrica de l’Arxiu que pretén contextualitzar l’exposició i documentar un període que despertava gran interès a occident, tal i com ho exemplifiquen els 8 gravats d’Egipte seleccionats.

Més

Horari

setembre 3 (Divendres) - 30 (Dijous)

Preu

Entrada gratuïta

Horaris

Dimarts a Dissabte de 10 a 14.00h i de 16.00 a 19.00h

Diumenges de 09.30 a 13.30h

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment