09jul(jul 9)10:0008ago(ago 8)20:00

Detalls de l'esdeveniment

L’exposició és el resultat de la investigació i disseny dut a terme per l’Estudi Blanc i se centra a reconèixer i analitzar les aportacions a la «cultura de la forma» de tres importantíssims personatges del Renaixement, Leonardo da Vinci, Albert Durero i Luca Pacioli. Aportacions que encara avui poden generar inèrcies creatives innovadores.

La mostra ens permetrà a partir del Còdex Atlanticus, recopilació de documents de Leonardo da Vinci que mostra el seu interès per la mecànica i l’anatomia, descobrir els dissenys de cúpules i ponts. A través del gravat de Durero titulat Melancolia podrem analitzar el poliedre derivat de l’hexaedre ròmbic i un exemple de quadrat màgic. Amb l’apropament a l’obra de Pacioli clarificarem els conceptes d’ÀURIA i descobrirem la seva aplicació a la naturalesa (cristalls vegetals i animals) o a la producció humana en els diferents corrents creatius del món de la forma (enginyeria, arquitectura, art, disseny i artesania).

Tallers al voltant de l’exposició 
Pati del Museu de Tortosa
Dissabtes 17 i  24 i diumenge 25 de juliol de 10 a 12 hIniciarem l’activitat amb una visita guiada l’exposició L’estructura de la forma per continuar amb els tallers familiars participatius on construirem cúpules, ponts i laberints de gran format i accessibles.Activitat gratuïta d’aforament limitat, cal inscriure’s al correu museudetortosa@tortosa.cat

Més

Horari

Juliol 9 (Divendres) 10:00 - Agost 8 (Diumenge) 20:00

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment