MANUEL PÉREZ BONFILL

21jun18:0021:00MANUEL PÉREZ BONFILLRUTA LITERÀRIA

Detalls de l'esdeveniment

Manuel Pérez Bonfill (Tortosa 1926-2018) va ser poeta, narrador, dramaturg, director teatral, professor de llengua i literatura; un gran intel·lectual d’esquerres, cronista de la cultura catalana i una de les figures més emblemàtiques de la literatura catalana a les Terres de l’Ebre. Durant més quaranta anys va impartir classes a l’Institut Dertosa de Tortosa (antic Institut Joaquín Bau) on va deixar una profunda empremta en diverses generacions d’estudiants.  Tot i que durant els anys cinquanta i seixanta del segle XX va debutar com a escriptor, no fou fins al moment de la seua jubilació (1991) quan va veure publicada bona part de la seua prosa i dels seus poemes escrits en català. L’any 2010 va rebre la Creu de Sant Jordi per part del govern de la Generalitat.

La ruta pren com a punt de partida el treball de recerca fet per l’alumna de 2n de batxillerat de l’institut Dertosa, Ana Tomàs. El seu estudi va voler anar més enllà de l’àmbit literari, més conegut, i endinsar-se també a l’àmbit familiar, la trajectòria com a docent de literatura de l’aleshores institut Joaquim Bau, així com el seu perfil més polític. A partir d’estes quatre vessants, la ruta que ara es posarà en marxa farà quatre aturades al centre de Tortosa: a la plaça Gerard Vergés, on antigament va estar ubicat l’institut; a la biblioteca Marcel·lí Domingo, on es poden consultar diversos dels seus llibres; al carrer Mercaders, davant del Patronat, lloc on estava situada l’escola de dansa d’Anna Maria Bel, esposa de Pérez Bonfill, i on l’escriptor va passar molts moments de la seua vida; i, finalment, al refugi antiaeri del carrer Hemingway, al darrera de l’antic cinema Fèmina, on s’abordarà la part més ideològica de l’escriptor.

La ruta tindrà lloc el dilluns 21, amb dos passis: a les 18 i a les 19.30 h. Per poder-hi participar cal inscriure’s prèviament a la biblioteca Marcel·lí Domingo, trucant al 977 44 55 66 o a través del correu bmd@tortosa.cat.

Més

Horari

(Dilluns) 18:00 - 21:00

Preu

Gratuït amb reserva a la biblioteca Marcel·lí Domingo, trucant al 977 44 55 66 o a través del correu bmd@tortosa.cat.

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment