‘Tortosa, de la cultura, capital’

01setTot el dia03oct‘Tortosa, de la cultura, capital’Exposició de pintura de Cèsar Estrany

Detalls de l'esdeveniment

Les catorze obres del pintor Cèsar Estrany que formen part d’una mostra que homenatja la ciutat de Tortosa, la seva gent, i el seu patrimoni cultural. ‘Tortosa, de la cultura, capital’ es pot veure a l’aparador de Fincas Baix Ebre (C/ Cervantes 9) en un muntatge que apropa l’art pictòric al carrer i el converteix en una sala d’exposicions a l’abast del vianant. Un QR permet accedir a una ressenya del pintor , a la seva pàgina web, i al llistat de les obres que s’hi troben desplegades, en un format interactiu.

Aquesta exposició, que no té aforament limitat donat el seu enclavament, mostra un conjunt d’obres de l’artista tortosí, les quals van ser realitzades en el període de confinament de 2020, i que recreen la Tortosa a cavall dels segles XIX i XX. Entre les catorze obres que es presenten, Estrany n’inclou dos que no són de Tortosa, i que corresponen a Barcelona i Amposta, ciutats que també han estat Capital de la Cultura Catalana anteriorment.

Cèsar Estrany ha residit i desenvolupat bona part de la seva trajectòria artística fora de Catalunya. La seva inclinació pel dibuix i la pintura va ser ben aviat propiciada pels nombrosos antecedents artístics familiars, la nissaga dels Cerveto. Des de 1967 ha realitzat 178 exposicions a Barcelona, Munic, Madrid, Stuttgart, Abu Dhabi, Mallorca, Eivissa, o Buenos Aires, ciutats on la seva obra és reconeguda i apreciada. A partir de l’any 2000 han tornat a ser habituals les seves exposicions a Catalunya, consolidant la temàtica de la seva producció, el costumisme, que ens apropa a indrets de Barcelona, València, Tarragona o Amposta. Part de les seves pintures, òbviament, recreen Tortosa, la seva gent i els seus carrers, i també l’Ebre, el Delta i els seus arrossars.

Més

Horari

Setembre 1 (Dimecres) - Octubre 3 (Diumenge)

Ubicació

Aparador Fincas Baix Ebre · Cervantes 9

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment