L’Orfeó Català actuarà amb el Cor Tyrichae amb un concert a la Catedral de Tortosa

La promoció del talent d’artistes locals és un dels eixos de treball de la Capital de la Cultura Catalana Tortosa 2021. I aquesta voluntat es farà evident en el concert que el 9 d’octubre a les sis de la tarda reunirà l’Orfeó Català i el Cor de Cambra Tyrichae de Tortosa a la nau central de la Catedral de Santa Maria. El programa inclourà una selecció de música anglesa d’època victoriana, però també obres d’autors catalans com Pau Casals, Albert Guinovart i Lluís Millet, i posarà especial èmfasi en obres de compositors locals. Així l’Orfeó Català interpretarà Ave Maris Stella, de Josep Ollé (Tortosa 1987), un himne dedicat a la Mare de Déu. L’any 2019, la peça es va endur el Premi Maria Font Bernaus, a la millor composició coral per a cor mix del III Concurs Internacional de Composició Coral de l’Orfeó Català. A la part final del programa els dos cors cantaran Ave Virgo Sanctíssima, del mateix compositor.

Aquestes dues intervencions serviran per reconèixer Josep Ollé que, malgrat la seua joventut, ha escrit un ampli repertori per a orquestres clàssiques, és autor de musicals i s’ha consolidat sobretot com un dels referents de la música coral al nostre país. El programa del concert també inclou Mare, un peça amb lletra d’Artur Gaya i música de Jordi Fusté, amb arranjament corals d’Andreu Ferré, inlosa en el disc Himnes d’amor a la Mare de Déu de la Cinta editat Reial Arxiconfraria. El regidor de Cultura, Enric Roig, ha presentat el concert acompanyat d’Andreu Ferré i Cinta Ollé, director i presidenta del cor Tyrichae i Pablo Larraz, director de l’Orfeó Català. Roig ha reivindicat “l’aposta d’aquest govern per atreure esdeveniments culturals diversos, en aquest cas de cant coral, l’any que Tortosa és Capital de la Cultura Catalana”.

L’Orfeó Català, amb els seus 85 cantaires, és un cor de format simfònic. La seva activitat concertística alterna la interpretació de repertoris vocals-orquestrals i programes de música coral amb una presència destacada de la música tradicional i d’autor català. Per la seva banda, el Cor de Cambra Tyrichae està format per una vintena de joves de les Terres de l’Ebre. Dirigit, actualment, per Andreu Ferré, va ser fundat fa una mica més de vint anys amb la voluntat de difondre música coral de diversos estils. Les entrades al concert estan a la venda al web www.teatreauditoritortosa.cat.

L’estada de l’Orfeó Català a la ciutat servirà per enregistrat un audiovisual que unirà música, patrimoni i creació contemporània. La productora tortosina MINIFILMS enregistrarà la interpretació de la peça Ave Maris Stella de Josep Ollé a la Catedral, amb la voluntat de difondre l’obra i explorar noves narratives amb un equip tècnic i artístic professional. A més, el Cor Tyrichae actuarà el diumenge 17 d’octubre al Palau de la Música, oferint un concert on s’escoltarà sardanes, cançons populars i música tradicional de les Terres de l’Ebre.

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment