Més de 250 persones participen en la cantada coral ‘Cantem Tortosa’, en el marc de la Capital Cultural

Aquest dissabte ha tingut lloc un dels últims actes de la celebració de Tortosa Capital de la Cultura Catalana. El Pavelló Municipal de Ferreries ha acollit la celebració de ‘Cantem Tortosa’, una cantada coral en la que hi han pres part escoles, corals i cors del municipi, així com també la banda Municipal de Música de Tortosa i Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries. L’acte, que ha comptat amb totes les mesures de prevenció i seguretat per la Covid-19 ha aplegat més de 250 participants a l’escenari.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha agraït la participació de tots els assistents i ha posat en valor que per primera vegada, es celebre un concert coral d’aquestes dimensions a Tortosa, amb fins a 250 veus damunt de l’escenari. “Ha estat una mostra més de la implicació de la ciutat en els actes culturals, des que vam ser designats Capital de la Cultura Catalana teníem clar que volíem fer-ne partíceps als més petits i que es fessin seu l’himne”, ha afegit l’alcaldessa.

Les escoles que han dut a terme la cantada (tot i que algunes no hi han pogut assistir tal i com s’havia previst pels confinaments d’alguns grups) són: Sagrada Família, IES Ramon Mangrané de Jesús, Consolació, La Mercè, Remolins, Teresià, Divina Pastora de Vinallop, Escola de Ferreries, Saba Verda International School, Temple, i els Reguers. Pel que fa als cors mixtes, s’ha buscat un repertori que ja estava al programa de la Banda Municipal, i que ha inclòs ‘La Gran Jota Tortosina’, una cançó tradicional del territori com és ‘Sant Josep va a buscar foc’, i les populars ‘Jotes de Picadillo’. Els cors i corals que hi han participat són el Cor Tyrichae, Cor Flumine, Vent de Dalt, l’Orfeó Tortosí, Cor LaBinota, Músiques de la Terra, i Cor Arts. La interpretació de ‘Tortosa’, l’himne de la Capital de la Cultura Catalana ha comptat amb la participació del públic assistent i ha posat punt i final a la jornada.

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment