Tortosa avança la festivitat de Sant Jordi amb una vintena d’actes

Del 14 al 24 d’abril, Tortosa ha programat una vintena d’activitats per celebrar la festivitat de Sant Jordi. Les ha donat a conèixer este matí el regidor de Cultura, Enric Roig, recordant que enguany la diada coincideix amb l’any de la Capital de la Cultura Catalana, que inclou un apartat específic per les lletres i la literatura. Per este motiu, s’ha programat un seguit d’actes, la majoria dels quals corresponen a la presentació de llibres a càrrec d’una quinzena d’escriptors. Unes presentacions que es duran a terme a la biblioteca Marcel·lí Domingo i per a les quals cal reservar espai, ateses les restriccions pel que fa a la capacitat de l’espai per les mesures covid.

Les presentacions de llibres comencen este mateix dimecres, 14 d’abril, a càrrec de la periodista Cinta Pérez i el seu llibre ‘Criada a l’Illa de Buda’. Just després, Emigdi Subirats presentarà els llibres ‘Footprints on Earth’ i ‘El més vell dels catalanistes, Antoni Añón’. Divendres 16, el periodista Víctor Amela presentarà ‘Nos robaron la juventud. Memoria viva de la Quinta del Biberón’ i Anton Monner, ‘El despoblament rural’. Dissabte, Fèlix Edo Tena presentarà ‘Lluny de qualsevol altre lloc’, i Laia Viñas, ‘Les closques’. Dilluns, presentació del llibre ‘Meleta de romer’, de la cuinera de la Cala Gessamí Caramés. Dimarts, ‘Mestres d’un mestre’, de Xavier López, i ‘Les marfantes de Fullola’, de Joaquim Vilagrassa. Dimecres, ‘Un estiu al Delta’, de Pilar Garriga, i ‘Aigües, una aproximació a les Terres de l’Ebre’, d’Alvaro Arasa. Dijous, ‘La repressió franquista a Tortosa i el Delta de l’Ebre’, de Daniel Arasa, i ‘Dietari ebrenc d’un bipolar’, d’Albert Fabà.

A més de les presentacions literàries, també està previst que el dimecres 21, a les 19.30 h, es presente el llibre ‘7 Tresors del Patrimoni Cultural de Tortosa’ a la biblioteca Marcel·lí Domingo. Es tracta del llibre amb il·lustracions desplegables que s’ha editat coincidint amb la Capital de la Cultura Catalana 2021. Totes les activitats a la biblioteca compten amb capacitat limitada i cal reservar espai a bmd@tortosa.cat o al 977 445 566.

A més a més de les presentacions de llibres, el programa també inclou altres activitats: dijous 22, una sessió de titelles a la biblioteca a càrrec de Rosa Tomàs i Auxí Piñol, amb ‘El Drac Menjarobes’, i l’exposició ‘Mar de lletres. Un viatge a l’origen de l’alfabet’, a l’Escola d’Art de la Diputació a Tortosa. Divendres 23, durant tota la tarda es duran a terme activitats esportives a l’aire lliure al WIN per celebrar Sant Jordi fent esport; a les 19 h, homenatge recitat a Josep Igual a l’absis de la catedral, a càrrec de Pili Cugat i Carlos Lupprian (reserves a terresdelebre@omnium.cat); i a les 20.30 h, al mateix espai, lliurament del premi Sant Blai 2021 i presentació del videoclip de la cançó ‘Bonaire 12’ d’Arturo Gaya (reserves a josepbaubi@gmail.com).

La jornada de Sant Jordi comptarà amb la presència d’una trentena d’autors, perquè puguen signar les seues novetats editorials a qui les vulga. Ho faran en alguna de les llibreries de la ciutat, però també a les floristeries. En total, a deu punts distribuïts per la ciutat. Davant les mesures anticovid fixades per la Generalitat, es permetrà que durant la diada les llibreries i floristeries amb llicència d’activitat puguen situar els seus taulells al davant de l’establiment.

El programa finalitzarà dissabte 24 a les 12 h al parc Teodor Gonzalez, amb ‘La Tortosa de Gerard Vergés’. L’activitat, organitzada per Òmnium a les Terres de l’Ebre, Dillums d’Arts al Forn i l’Ajuntament de Tortosa, tindrà lloc a l’espai dedicat al poeta, a tocar de la Casa dels Gegants, i servirà per recordar la figura literària de Vergés quan s’hauran complit set anys de la seua mort.

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment