Tortosa comença els preparatius per a la Cinta 2021 amb una crida perquè les entitats trien les pubilles i pubilletes

Des d’este dilluns, 7 de juny, ja són en vigor les noves mesures dictades pel Procicat al conjunt de Catalunya. Una normativa que permet ampliar la capacitat d’actes culturals o esportius, i que també obre la porta a dur a terme festes majors, encara que hi continuen havent restriccions pel que fa al tipus d’actes o per la manera com s’han de dur a terme. Coincidint amb l’entrada en vigor d’estes noves mesures, l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha anunciat que l’Ajuntament treballa per a programar unes festes de la Cinta 2021 “gairebé normals”, atenent a l’evolució de com avance la situació de pandèmia i el possible relaxament d’estes mesures al llarg de l’estiu: “hi ha actes de la Cinta que, amb les restriccions que hi ha a hores d’ara, no podrien ser possibles. Actes com el correfoc, el cos iris o el circuit de penyes. Però des de l’Ajuntament treballem amb la previsió de tots els escenaris possibles per si, arribat el moment, poguéssem incloure estes activitats al programa”, ha assenyalat Roigé.

En el mateix sentit, l’alcaldessa ha explicat que ja ha mantingut reunions amb les entitats socials, culturals i esportives de la ciutat per explicar-los el plantejament inicial. Una trobada en la qual també els ha transmès la possibilitat de tindre pubilles i pubilletes a la Cinta 2021. Atès que l’any passat es van haver de suspendre els actes de les festes i que tampoc hi va haver representants de les entitats, enguany les associacions de la ciutat que ho vulguen podran presentar les pubilles i pubilletes del 2020 que ja haguessen inscrit aleshores així com també les representants juvenils o infantils corresponents al 2021. “Volem que les xiquetes puguen ser pubilles i que puguen tornar a gaudir de la Cinta”, ha remarcat Meritxell Roigé. Per ser pubilles es poden presentar xiques nascudes entre l’1 de gener del 2002 i el 31 de desembre del 2005, mentre que les pubilletes estan compreses entre l’1 de gener del 2011 i el 31 de desembre del 2014. Les fitxes d’inscripció s’han de presentar al departament de Festes fins al 18 de juny, en la franja horària de 12 a 14 h o mitjançant un correu electrònic a festes@tortosa.cat.

Roigé ha apuntat, a més que també s’està treballant en els actes que es podran dur a terme amb motiu de la Festa del Renaixement. No obstant això, ha recordat que “no podrà ser una edició com la coneixem, ateses les restriccions que encara existeixen”. Així, doncs, es repetirà la fórmula de transició de les Flaires de Festa per poder dur a terme la 25a edició de la Festa del Renaixement ja al 2022 “amb tot l’esplendor, sense restriccions, amb tabernes i amb la presència d’artistes internacionals per fer una edició com mereix l’aniversari de la Festa”, ha assenyalat. Mentrestant, del 22 al 25 de juliol del 2021 es duran a terme diversos actes de manera concentrada i en espais amb capacitat limitada “per mantindre l’esperit del Renaixement”, ha insistit l’alcaldessa.

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment