El 36è festival Felip Pedrell recordarà el compositor i pedagog tortosí a les portes del centenari de la seua mort

Tortosa ja té a punt el 36è festival de música Felip Pedrell. Tindrà lloc al teatre auditori que porta el nom del compositor tortosí del 5 al 27 de novembre, amb una programació que comptarà amb una marcada presència d’autors de les Terres de l’Ebre i que es nodreix d’un ventall d’estils molt divers, amb el rerefons de la música clàssica com a fil conductor. Una de les propostes més destacada serà la interpretació de l’obra lírica ‘La Matinada’, composta pel mateix Felip Pedrell i estrenada al 1905. Esta peça sonarà el divendres 19 i el dissabte 20 de novembre, interpretada per l’Orquestra de Cambra de Tortosa, amb direcció Ricardo Forner i la participació de la soprano Cecília Aymí, José Andreu al vestuari, Jaume Martínez a la producció i Mireia Andreu a la direcció escènica.

Esta actuació servirà per reconèixer la figura de Felip Pedrell en el marc de la Capital de la Cultura Catalana Tortosa 2021, just a les portes de l’any vinent, quan se’n commemorarà el centenari de la mort. Així ho han remarcat este dijous l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, i el primer tinent d’alcalde i regidor de Cultura, Enric Roig, durant la presentació del festival. Pedrell va ser un important seguidor de la música de Wagner i va posar les bases de la musicologia moderna catalana i espanyola. Entre els deixebles del compositor tortosí destaquen noms tan destacats com els d’Isaac Albéniz, Manuel de Falla o Enric Granados, entre d’altres.

El programa del 36è festival Pedrell també servirà per a la presentació, el divendres 5, de ‘Bonaire 12’ el nou disc en solitari d’Artur Gaya on recull temes de composició pròpia i musicacions de versos de Gerard Vergés, Enric Casasses, Zoraida Burgos, Jaume Rocamora, Carles Renau o Jon Gras. D’altra banda, la música clàssica també hi serà present amb dos propostes que tenen com a protagonistes la figura de Mozart: la primera, anomenada ‘Mozart reload’, suposa una aproximació innovadora a les obres del compositor austríac, amb una combinació de música clàssica, música electrònica i dansa. Tindrà lloc el dissabte 13. La segona, el dia 21, té com a títol ‘Mozartland’ i va adreçada especialment al públic infantil: un quartet de corda i flauta, juntament amb tres actors amb l’ajuda de grans màscares, explicaran contes populars que van divertir al geni de Salzburg.

A més a més, el diumenge 14, el pianista Lluís Capdevila presentarà ‘Ètim’, un concert organitzat per Joventuts Musicals de Tortosa i en el qual l’artista revisita les seues arrels de Falset a través l’experiència d’estar component durant set mesos amb el seu piano envoltat de vi envellint en botes i ampolles. El resultat és un àlbum de composicions inspirades en les seues arrels però amb el regust de la seua experiència com a músic als Estats Units. El festival clourà amb el tradicional concert de Santa Cecília a càrrec de la Banda Municipal de Música de Tortosa, sota la direcció de Juanjo Grau, que anirà a benefici de la Creu Roja Tortosa. Tindrà doble sessió la tarda i el vespre del dissabte 27 de novembre. Tot el programa i la informació relacionada amb el festival Felip Pedrell es pot consultar a la web www.teatreauditoritortosa.cat.

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment