El Museu de Tortosa celebra el Dia Internacional dels Museus amb portes obertes, teatre i música

Dimarts que ve, 18 de maig, es commemora el Dia Internacional dels Museus. Com cada any, el Museu de Tortosa organitza diverses activitats per celebrar la jornada i donar a conèixer a la ciutadania la importància del llegat cultural que s’hi pot trobar. Les activitats d’enguany començaran ja el cap de setmana previ, amb portes obertes tant dissabte com diumenge, a més a més del dimarts 18, perquè tothom puga visitar l’espai. També amb un concert de música el vespre de dissabte 15. Anirà a càrrec del grup Lokals Normals, format per diversos músics de la ciutat i del territori. Oferiran una ‘jam-session’ a partir de les 19 h, que servirà per amenitzar la visita a la col·lecció del Museu de Tortosa.

D’altra banda, l’Ajuntament de Tortosa, a través de l’àrea de Cultura, també ha organitzat visites teatralitzades amb els integrants de La Companyia, que ajudaran a aprofundir en la importància dels museus: el diumenge 16, a les 12 h, esta activitat anirà adreçada al conjunt de la ciutadania. Compta amb capacitat limitada i es poden fer les reserves al correu museudetortosa@tortosa.cat. Posteriorment, les visites teatralitzades també es repetiran el dimarts 18 coincidint amb el dia internacional, aleshores adreçades únicament a les persones usuàries de les residències de gent gran de Tortosa i dels serveis d’acompanyament a domicili que presten l’Ajuntament i Creu Roja. Totes les activitats programades són gratuïtes i caldrà mantindre les mesures de prevenció. El tinent d’alcalde de Cultura, Enric Roig, ha subratllat que les activitats d’enguany “han volgut tindre especialment en compte dos dels col·lectius que han tingut més dificultats durant la pandèmia: els jóvens i la gent gran”, ha apuntat.

‘La cultura que vivim’ inicia a Barcelona la itinerància pel país

El regidor de Cultura ha posat en valor el gran nombre d’activitats que acull durant l’any el Museu de Tortosa, posant com a exemples les més recents: les corresponents a la jornada del Recercat, que va desenvolupar part del programa a l’edifici de l’antic escorxador, o l’exposició ‘La cultura que vivim’, organitzada amb motiu de la Capital de la Cultura Catalana. Després de finalitzar la primera estada a la sala Antoni Garcia, ara l’exposició que recorre diferents àmbits d’allò que configura la cultura de la ciutat i del territori inicia la itinerància arreu de Catalunya i de la resta de territoris de parla catalana. El primer punt d’aturada és el Palau Robert de Barcelona, on es pot visitar des d’este dijous, 13 de maig. Dilluns 17, a les 18 h, hi tindrà lloc la inauguració oficial, a càrrec de la consellera de Cultura, Àngels Ponsa. L’exposició es podrà visitar al Palau Robert fins al 13 de juny abans que continue el seu periple.

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment