Màgia, circ, teatre de renom i una gran oferta musical donen forma a la nova temporada del TAFP de Tortosa

Setembre torna a donar el tret de sortida per a una nova programació del Teatre Auditori Felip Pedrell, que es perllongarà fins a finals de desembre carregada de propostes on tenen cabuda el circ, la màgia, el teatre, la música i els espectacles per als més menuts, tot pensat per a públics molt variats i per a tots els gustos.

El regidor de Cultura de Tortosa, Enric Roig, ha volgut destacar, tot just abans de presentar aquesta nova programació, que “Tortosa està vivint l’estiu d’una manera molt intensa, igual que ho va fer l’any passat”, tot afegint que enguany ho està fent de la mà de la Capital Cultural Catalana, títol que la ciutat ostenta durant tot aquest any 2021. Roig, així mateix, ha expressat el seu convenciment de que “hem de veure el fet cultural com fet quotidià, adreçat a tots els públics, en especial a la nostra gent jove, donant veu al talent ebrenc i tortosí, i donant suport a la cultura ebrenca, programant propostes pròpies i de creadors ebrencs i tortosins”.

La programació arrencarà l’11 de setembre amb ‘Lo Ventall’, un desplegament de diferents fragments musicals, teatrals i de relat i transmisió de costums i folklore popular de la ciutat de Tortosa i les Terres de l’Ebre, en una coproducció de La Companyia i la Colla Jove de Dolçainers de Tortosa, basant-se en relats del folklorista Joan Moreira. I el 17 de setembre podrem gaudir de La Galanía, una de les formacions especialitzades en música barroca més importants del panorama musical espanyol actual.

Temps per a la màgia, que tradicionalment és una de les apostes habituals de les programacions del TAFP, amb un dels noms més coneguts i reconeguts en aquest àmbit de l’espectacle: el Mag Lari, el qual, després de més de vint-i-cinc anys fent espectacle per tot arreu, vol celebrar la seua vinculació amb el públic fent-lo riure, emocionar-se amb la sorpresa, i il·lusionar-se amb la seva ‘Nit amb el Mag Lari’, que tindrem en escena el 18 de setembre. I el dia 26, ‘Marabunta’, un show de clown, enèrgic i energètic, catapultat per la millor música en directe i la personalitat d’un jove pallasso amb molt de talent: Guillem Albà.

La música de corda tindrà el seu espai amb aquesta proposta que ens arribarà amb Joventuts Musicals, el quartet Neus Català, una formació cambrística formada per dos violins, viola i violoncel. En el mateix àmbit,  a l’octubre, l’Orfeó Català i el Cor Tyrichae oferiran un concert a la Catedral on es podrà escoltar ‘Ave Maris Stella’, composició musical del tortosí Josep Ollé Sabaté.

Com a novetat d’aquesta tardor, arriba el Festival Artèria Tortosa, sota la direcció artística de Roberto Olivan, del 15 al 17 d’octubre. Un festival centrat en la  dansa, el moviment, la ciència i la tecnologia. Diversos espectacles a diferents espais de la ciutat, per a un projecte-llavor de la Capital Cultural Catalana 2021.

I el 22 d’octubre arribarà el moment del teatre amb majúscules amb la posada en escena de ‘Filomena Marturano’, una de les obres més prestigioses i representades universalment del prolífic autor italià Eduardo de Filippo, en aquesta ocasió de la mà de l’actriu Clara Segura en el paper principal sota la direcció d’Oriol Broggi, el qual n’ha fet també l’adaptació i l’escenografia. Aquest muntatge ha estat el gran èxit de la temporada barcelonina. Els espectacles de tall familiar, encapçalats pel ja esmentat ‘Una nit amb el Mag Lari’, continuaran amb el teatre de titelles ‘El monstre de colors’, i amb dos propostes que cerquen apropar als més petits la música clàssica: ‘Mozartland’ i ‘Tenors’, paròdia dels mítics concerts dels ‘Tres Tenors’ que es van popularitzar mundialment a la dècada dels noranta. Aquesta programació familiar es veurà complementada amb la reprogramació de ‘La Família Addams’, de l’EMTT. I més teatre sota la direcció de la tortosina Sílvia Sabaté: ‘Una intervenció’, de Mike Bartlett, una reflexió sobre l’amistat, amb Marta Aguilar i Arnau Puig. Finalment, Ramon Madaula escriu i protagonitza una comèdia sobre els llinatges familiars, ‘Els Brugarol’, obra guardonada amb el Premi Recull 2020 i que incorpora grans dosis d’humor àcid i intel·ligent. També estarà la Cia. de Dansa La Dama, dirigida per la coreògrafa i ballarina Verònica Hernández Royo, que presentarà l’espectacle ‘Bestiari de dansa urbana’. I, a més, seguint en l’apartat de dansa, i encara en producció, estrenarem ‘EntreCubs’ de la Cia. EntreElles, dirigida per Marta Viladrich.

Dins d’aquesta programació setembre-desembre 2021, s’emmarca també el Festival de Música Felip Pedrell, del 5 al 21 de novembre, de la qual cal destacar la presència d’Artur Gaya presentant el seu disc en solitari, ‘Bonaire 12’; ‘Ètim’, amb el pianista Lluís Capdevila i amb la col·laboració de Joventuts Musicals, i ‘La Matinada’, composició musical creada per Felip Pedrell, Adrià Gual, Lluís Graner i Oleguer Junyent amb la voluntat de crear nous llenguatges artístics. Estrenada a Barcelona l’any 1905 amb magnífiques crítiques de la premsa de l’època, fent una menció especial a la composició musical de Felip Pedrell, aquesta òpera no s’ha tornat a representar des de llavors, provocant el desconeixement quasi absolut d’aquesta partitura.

El regidor de Cultura, així mateix, ha volgut destacar, en el marc de les Festes de la Cinta, la reprogramació de l’obra teatral ‘Terra Baixa’, a càrrec de la Companyia de l’Escola Municipal de Teatre de Tortosa, que ja va servir per celebrar els 25 anys del Teatre Auditori en el marc de la Capital Cultural Catalana 2021. També dins del marc de La Cinta 2021, la ciutat acollirà la 47a edició de les Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya. I el 2 d’octubre, ‘Tortosa, Sortosa, Totrosa’ , espectacle dirigit per Sílvia Delagneau i Iban Beltran, amb tot un elenc de professionals de les arts escèniques de Tortosa i les Terres de l’Ebre, especialment dissenyat per a posar en escena a la nova plaça de la Catedral.

Com és habitual, les entrades i els abonaments per als espectacles d’aquesta temporada del Teatre Auditori Felip Pedrell es poden adquirir online sense comissions, des de casa i sense cues, des de la mateixa web del Teatre:  www.teatreauditoritortosa.cat, o també presencialment a taquilla mitja hora abans de l’inici de l’espectacle amb pagament per targeta de crèdit.

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment