Tortosa acollirà les jornades professionals d’Eufònic 2021

Eufònic 2021, el festival d’arts sonores, visuals i digital-performatives de les Terres de l’Ebre està d’aniversari: arriba a la seua desena edició que se celebrarà del 20 al 29 d’agost en diferents espais del delta de l’Ebre. Així, Sant Carles de la Ràpita continua sent l’epicentre principal del festival, juntament amb incursions en diversos espais naturals i museístics d’Amposta i Tortosa.

Una de les novetats més importants d’aquesta edició és l’aposta per les activitats Eufònic Pro a Tortosa. Aquestes jornades professionals formaran part dels actes de celebració de la Capital de la Cultura Catalana 2021 i se celebraran al llarg de dos dies, el dijous i divendres, 26 27 d’agost, a l’Escola d’Art de la Diputació a Tortosa i a d’altres punts de la ciutat. L’Eufònic Pro esdevindrà un any més un espai de trobada entre programadors, comissàries i agents culturals nacionals i internacionals amb creadors i artistes catalans i catalanes que treballen l’art digital i performatiu.

Una aposta pel risc

Eufònic continua apostant pel risc, l’experimentació i el diàleg entre disciplines i entre els noms ja confirmats de l’edició d’enguany cal destacar la primera actuació a l’Estat espanyol de Space Afrika, el duet de Manchester de dub ambient techno que ve a presentar el seu nou àlbum, Honest Labour, que just sortirà aquells dies. També hi haurà el concert per a quartet de corda, electrònica i imatge digital de Playmodes amb el Quartet Brossa; el directe de dani, una de les artistes més prometedores del pop nacional; la relectura del cançoner tradicional religiós d’Acte de fe, del tortosí Martorell amb Grandia i Vilajuana; l’estrena del nou espectacle del pianista Carles Viarnès amb la ballarina Glòria Ros; la rítmica urbana queer de Las Bajas Pasiones; i l’actuació de la poeta i compositora Violeta Tello Grau, un dels nous noms més brillants de l’escena catalana.

En l’apartat d’instal·lacions i exposicions cal destacar la nova versió de Poètica de l’espai algorítmic del japonès Tomonaga Tokuyama que s’instal·larà al Centre d’Art Lo Pati; o la primera exposició de Laura Llaneli i Oscar de la Fuente al Museu de Tortosa després d’haver participat en diversos projectes del festival els darrers anys.

Pròximament s’anunciarà tota la programació del festival i es posaran les entrades a la venda. Tota la informació a www.eufonic.net.

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment