Tortosa acollirà les 49es Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya

La programació té un marcat accent tortosí amb la participació de diferents entitats de la cultura popular de la ciutat

Tortosa serà enguany una de les 19 ciutats catalanes que acollirà la 49a edició de les Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya, promogudes per l’Adifolk. Tenen lloc del 3 al 12 de setembre arreu del país i, en el cas de Tortosa, es duran a terme el dilluns 6 de setembre en el marc de la Capital de la Cultura Catalana i dins del programa de les festes majors Cinta 2021. Concretament, amb la Jornada del Folklore Tortosí, que es desenvoluparà durant la tarda a la plaça de l’Ajuntament.

Hi participaran els Geganters de Tortosa, els Castellers de Tortosa, Joseret i la seua Rondalla, la Colla Jove de Dolçainers i l’escola Lo Planter. A més a més, també tindrà la participació d’un grup folklòric d’Ucraïna. Es tracta de Colors of Transcarpathia, un grup format per estudiants i professors de l’Institut Uzhhorod de Cultura i Arts, que ha participat i guanyat diversos certàmens i festivals de folklore, i que representarà danses populars ucraïneses, amb música i cançons típiques d’este país de l’est d’Europa.

El regidor de Cultura, Enric Roig, explica que amb este acte s’ha volgut posar en valor la cultura popular de la ciutat “perquè la cultura és festa, és tradició i és creença. I, en el marc de les festes de la Cinta, la cultura ha de tindre una rellevància especial”, diu.
La jornada tindrà lloc a la plaça de l’Ajuntament, i compta amb capacitat limitada, per la qual cosa els seients s’han hagut de reservar de manera prèvia a través d’Ebreticket.
Les Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya són unes jornades de periodicitat anual, promogudes per l’associació Adifolk, que promouen les actuacions de grups folklòrics vinguts d’arreu del món.

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment