Tortosa acollirà un concert de Joan Miquel Oliver i una jornada professional en el marc d’Eufònic

Tortosa tornarà a ser una de les ciutats de les Terres de l’Ebre que conformen el festival Eufònic 2021. Ho farà amb un concert d’un dels autors de referència de la música en català i amb una jornada professional sobre arts sonores, visuals i digitals. Una de les activitats més destacades serà el recital del guitarrista Joan Miquel Oliver, lletrista i integrant de la banda Antònia Font. Tindrà lloc el divendres 27 d’agost, a les 21.30 h, a l’entorn de la muralla del Rastre, a la plaça Mossèn Sol. Serà amb un format power trio que combina sons acústics, folk, música simfònica i pop electrònic carregat de melangia i imatges oníriques.

En el marc de la celebració de Tortosa Capital de la Cultura Catalana 2021, la ciutat també acollirà un concert Acte de fe (divendres 26 a les 20:30h al Reials Col·legis), un projecte liderat pel músic tortosí Carlos Martorell que fa una relectura de cançons tradicionals religioses passades pel sedàs del segle XXI, en el qual una intel·ligència artificial ha estat entrenada amb partitures litúrgiques de diverses èpoques i interactua amb la resta de músics generant melodies a partir de què passa a escena. Tot plegat sonarà en un dels palaus renaixentistes de Tortosa, per intentar entendre com ens relacionem amb la tecnologia i les icones patrimonials. L’espectacle és fruit de la conjunció de tres artistes multidisciplinaris de diverses generacions -Adrià Grandia, Marc Vilajuana i el mateix Carlos Martorell- en una coproducció a cinc bandes entre Eufònic, Fira Tàrrega i Fira Mediterrània de Manresa amb el suport de Convent de les Arts d’Alcover i Konvent.0.  Les entrades dels dos concerts es posaran a la venda el 20 de juliol.

Per la seua banda, del 20 d’agost al 8 de setembre i també dins la programació d’Eufònic, el Museu de Tortosa acollirà una instal·lació artística que orbita al voltant del cant com a fet popular i comunal. Així, diversos transductors disposats a l’interior del museu amplificaran les veus de persones de les Terres de l’Ebre afinant en la mateixa freqüència. En aquest sentit, els artistes faran una crida a la població per poder enregistrar les veus d’una vintena d’interessats en el projecte i treballar amb elles. Una composició vocal que es formalitzarà a través de recursos plàstics, que batega en l’espai, concebuda per l’artista Laura Llaneli (de qui recentment s’ha pogut veure el seu treball a Tecla Sala de L’Hospitalet de Llobregat), juntament amb l’artista sonor i musicòleg Óscar de la Fuente (exmembre del grup de rock alternatiu Obsidian Kingdom). Els dos han estat diverses vegades a Eufònic, però ara tornen per la porta gran: la sala Antoni Garcia del Museu de Tortosa acull el treball expressament creat per l’ocasió de dos dels artistes sonors i plàstics més interessants del moment. L’entrada a la instal·lació serà gratuïta. Tota la programació completa del festival es pot consultar a https://eufonic.net/

Tortosa acollirà les jornades professionals d’Eufònic 2021

Enguany, l’Ajuntament de Tortosa ha apostat perquè la ciutat també sigui la seu d’Eufònic Pro – Terres de l’Ebre, una trobada entre professionals, programadors, comissaris i gestors culturals nacionals i internacionals amb creadors i artistes catalans de naturalesa digital i performàtica. Aquestes jornades professionals se celebraran el dijous 26  i divendres 27 d’agost, a l’Escola d’Art de la Diputació a Tortosa i a d’altres punts de la ciutat. Serà un espai de contaminació artística i intercanvi de coneixements per afavorir la professionalització del talent així com la seva visibilitat i mobilitat. Combina activitats presencials i telemàtiques per a la difusió de les arts i per promoure el treball dels artistes que investiguen també formats performatius híbrids on la telepresència es combina amb l’embodiment o personificació. Eufònic Pro és un espai Comissariat per Antònia Folguera i Marta Oliveres. Els propers dies tota la programació estarà disponible a www.eufònic.net. Enguany, el festival Eufònic ha programat més de cinquanta activitats repartides en trenta espais de nou poblacions de les Terres de l’Ebre: a més de Tortosa, també té seus a Sant Carles de la Ràpita, Amposta, Batea, Corbera d’Ebre, Miravet, Roquetes, Ulldecona i Vinaròs.

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment