Tortosa ajorna activitats culturals davant l’elevat risc de rebrot per la covid

Les mesures fixades per l’Ajuntament afecten actes com el concert de Buhos, que es trasllada al 24 d’abril, o les fires Festast i Expoebre

Durant els dies transcorreguts de gener, a Tortosa s’han diagnosticat 480 casos positius per covid-19, segons les dades diàries facilitades pel departament de Salut. D’estos, 228 s’han detectat en el decurs de l’última setmana. L’incessant degoteig de casos positius, amb una mitjana diària de 30 casos, i l’elevat risc de rebrot, de 972 punts, han portat el govern municipal a definir mesures afegides a les restriccions decretades pel Procicat.

Per este motiu, les activitats culturals presencials programades per als pròxims dies han quedat ajornades i recol·locades en noves dates: això afecta, per exemple, a l’espectacle musical de Buhos al teatre auditori Felip Pedrell, que havia de tindre lloc este divendres 29 de gener. El concert es trasllada al 24 d’abril, i les entrades ja venudes seguiran tenint validesa per a la nova data. Així mateix, la projecció del cicle Gaudí, amb el film ‘Uno para todos’, passa del dijous 28 de gener a l’11 de febrer.L’ajornament també afecta altres actes inclosos dins de la Capital de la Cultura Catalana, com el lliurament de reconeixements als 7 Tresors del Patrimoni Cultural de Tortosa, o l’acte inaugural, que es reprogramaran durant el febrer.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha comparegut este dilluns acompanyada pel tinent d’alcalde de Cultura i de Fires, Enric Roig, per avaluar la situació que provoca la detecció tan elevada de casos diaris. Segons ha insistit, cal que la ciutadania extreme les precaucions i que limite les interaccions socials, si és possible, només a l’àmbit de convivència familiar. “Tenim els centres de salut molt tensionats per l’elevat nombre de casos, que estan comportant moltes hospitalitzacions i una ocupació molt elevada de les unitats de cures intensives”, ha recordat l’alcaldessa. De la mateixa manera, en este moment també hi ha 17 grups escolars confinats al conjunt del municipi.

Davant d’estes dades, Meritxell Roigé també ha avançat que dos activitats firals previstes per les pròximes setmanes es veuran afectades: d’una banda, la fira Festast, prevista per al març, queda ajornada a l’espera de reubicar-la si és possible dins dels actes de la CCC Tortosa 2021 en el moment que la situació epidemiològica ho permeta. D’una altra banda, l’edició d’Expoebre prevista pel final d’abril queda suspesa davant la dificultat logística que requereixen els preparatius per fer-la possible. Durant el cap de setmana, la Policia Local de Tortosa ha aixecat 15 denúncies més a la via pública per l’incompliment de les mesures, principalment per reunions de persones de més de 6 persones o pel mal ús de la mascareta. Amb estes, les denúncies imposades des de l’octubre ascendeix a 1.196.

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment