VÍDEO: Tortosa convida a redescobrir el patrimoni amb els ‘7 tresors’

El Museu de Tortosa ha acollit este dissabte l’acte de lliurament dels diplomes que acrediten els elements més representatius del patrimoni de la ciutat. L’elecció es va fer per votació popular durant el 2020, com a preàmbul de la Capital de la Cultura Catalana Tortosa 2021. Tot i això, la cerimònia per oficialitzar-los s’ha hagut de posposar en diferents ocasions per la situació epidemiològica per la covid-19.

L’elecció va determinar els denominats com a 7 Tresors del Patrimoni Cultural de Tortosa: la Suda i les muralles i fortificacions de la ciutat; la Festa del Renaixement; la catedral; el riu Ebre i la navegació fluvial; els Reials Col·legis; la Banda Municipal de Música, i el Museu de Tortosa i les edificacions modernistes. Un per un, representants d’entitats i associacions vinculades amb cada element han recollit de mans del president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, el diploma acreditatiu. A més a més, l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, els ha lliurat un obsequi creat amb motiu de la capitalitat de la ciutat: un llibre amb il·lustracions corpòries desplegables, editat per l’estudi local Wacapaka, que mostren cadascun dels set tresors.

Roigé ha subratllat que la votació va escollir set elements, tot i que “tenim la sort de tindre una ciutat molt rica en patrimoni i n’haguessen pogut ser molts més”, ha dit. A més a més, s’ha mostrat satisfeta que siguen elements que representen la ciutat més enllà del municipi i que, a la vegada, siguen molt importants per a la ciutadania de Tortosa: “ens els estimem i els portem al cor. Ara, que esta oportunitat ens permeta fer un pas més per donar-los a conèixer i explicar-los, i que ens en sentim encara més orgullosos”, ha insistit.

Amb este objectiu, l’Ajuntament de Tortosa ha instal·lat uns panells en diversos punts de la ciutat vinculats amb els set tresors, que permeten fer una ruta pel patrimoni. El regidor de Cultura, Enric Roig, l’ha presentat assenyalant que el trajecte permet passejar de punta a punta de la ciutat, des de l’important conjunt emmurallat fins a peu de riu, passant per espais referents com el parc, la Casa de la Música, el Mercat Municipal o la catedral.

De la seua banda, el president de la Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, ha fet èmfasi en l’estima que la gent de Tortosa demostra pel seu patrimoni: “en cap de les 36 eleccions dels 7 Tresors fetes fins ara ens havíem trobat amb tants comentaris com ens han fet arribar la gent de Tortosa, en els quals ens explicaven per quin motiu calia triar l’opció que ens proposaven”. Tudela ha remarcat, a més, que a partir d’ara s’iniciarà una campanya de difusió a nivell internacional amb els set tresors com a protagonistes, que permetrà donar a conèixer el patrimoni de Tortosa arreu del món.

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment