L’Orquestra de Cambra de Tortosa recupera l’òpera ‘La Matinada’ de Felip Pedrell, 116 anys després de l’estrena

El teatre auditori de Tortosa reestrenarà el pròxim divendres 19 de novembre l’òpera ‘La Matinada’, del musicòleg tortosí Felip Pedrell. Ho farà, 116 anys després que el compositor l’estrenés a Barcelona el 1905 i que, posteriorment, se’n pergués el rastre. Ara, membres de l’Orquestra de Cambra de Tortosa (OCTO), juntament amb 8 cantants i intèrprets, la tornaran a fer sonar després que una recerca documental feta pel músic local David Matheu en permetés la localització de les partitures.

Així ho ha detallat, durant la presentació de l’espectacle, la directora escènica de la reestrena, Mireia Andreu. Segons ha explicat, l’òpera de Pedrell és “una obra molt diferent a allò que entenem com a òpera: molt íntima, d’un estil molt modernista, que va suposar una revolució artística a l’època”, ha dit. Després de tants anys sense poder-la escoltar, “poder recuperar una òpera de Pedrell a Tortosa, la seua ciutat natal, és tot un privilegi”, ha subratllat Andreu.

Pel que fa a l’obra, està inspirada en la naturalesa. “És una composició exigent, tant vocalment com orquestralment, pròpia d’un seguidor wagnerià i un referent tan destacat com va ser Pedrell”, ha afegit la soprano Cecília Aymí, directora vocal de la representació.

La reestrena de ‘La Matinada’ té lloc en el marc del 36è festival Felip Pedrell, que va arrancar divendres 5 i s’allargarà fins al 27 de novembre. Una edició que també serveix per encetar els actes d’homenatge cap a la figura del compositor tortosí a les portes del 2022, quan se’n complirà el centenari de la mort, i que, a més a més, ocupa un lloc destacat en la recta final de la Capital de la Cultura Catalana Tortosa 2021. “Ens fa molta il·lusió que puguem reestrenar-la enguany, i que ho puguem fer amb gent de casa”, ha afegit el regidor de Cultura, Enric Roig.

L’obra es podrà veure el divendres 19, a les 20.30 h, i el dissabte 20, a les 20 h. Les entrades són a la venda a la web del teatre auditori Felip Pedrell.

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment