Tortosa obre la Capital de la Cultura Catalana 2021 a les propostes i projectes de la ciutadania

La crida d’idees i propostes té la finalitat d’afavorir la implicació i participació ciutadana des de la part propositiva de l’esdeveniment

Durant el proper any 2021, Tortosa serà la Capital de la Cultura Catalana, i amb aquest motiu l’Ajuntament vol incentivar la participació d’entitats, agents socials i culturals, escoles, col·lectius i veïns i veïnes particulars del municipi i del territori de les Terres de l’Ebre en la presentació de projectes, aportació d’idees, i la implicació ciutadana en activitats i projectes ja en execució.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Tortosa, Enric Roig, ha presentat els principals trets d’aquesta crida d’idees i propostes, les quals, com ha explicat, “han de situar-se en el marc conceptual definit pel desenvolupament de la Capital Cultural Catalana”. Roig ha detallat, així mateix, els principals punts d’aquest context: els vuit eixos temàtics, i la tipologia dels projectes i les idees, que es detallen en un document que s’ha preparat.

“Volem tenir la col·laboració i la participació -ha dit el regidor- de tots aquells espais, col·lectius, entitats i particulars que vulguin contribuir a fer més gran aquesta centralitat que pensem que podem tenir al pais i a l’arc mediterrani amb aquest esdeveniment de Tortosa Capital de la Cultura Catalana 2021”. Roig, així mateix, ha explicat el treball que ja s’ha anat fent, amb la creació del document marc, amb els vuit eixos temàtics que contextualitzen el projecte, la constitució del comité organitzador, de la comissió d’expertesa, i dels grups de treball amb la implicació dels tècnics municipals: “d’aquesta manera -ha afegit- hem aconseguit una bona simbiosi entre el que son els teixits associatiu i cultural amb l’organització municipal”.

La data límit per presentar idees/propostes és el dia 11 de desembre de 2020. Les propostes, sota el nom ‘Projectes Col·laborem Tortosa Capital de la Cultura Catalana 2021’, s’hauran de presentar al Registre General (presencialment o per via telemàtica) de l’Ajuntament de Tortosa, i hauran de cenyir-se als criteris de valoració de la sol·licitud, que es detallen en l’esmentat document que es podrà consultar al web municipal (www.tortosa.cat).

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment