Tortosa aprova els preus públics per als espectacles de la temporada cultural, amb una aposta per l’audiència juvenil

Les entrades per a les propostes a l’auditori Felip Pedrell incorporen nous descomptes coincidint amb l’inici de la Capital de la Cultura Catalana

L’Ajuntament de Tortosa aplicarà nous descomptes al públic que assisteix a la programació cultural de la ciutat. Esta és la proposta que ha dut a terme el govern municipal coincidint amb l’inici de la Capital de la Cultura Catalana Tortosa 2021 i que té com a objectiu aproximar la cultura a tots els públics de la ciutat.

Un dels punts més destacats s’adreça a la gent jove de menys de 25 anys, que podran accedir a qualsevol dels espectacles de la programació teatral amb una entrada de 6 euros. Així mateix, també s’aplicarà un 30% de descompte als titulars del Carnet Jove, fins als 30 anys inclosos.

Juntament amb estos, també hi ha descomptes del 10% per als titulars d’un carnet de la Xarxa de Biblioteques de Catalunya; un 20% als membres de famílies nombroses o famílies monoparentals, així com a jubilats i a majors de 65 anys.

Pel que fa als grups, s’aplicarà un 20% de descompte a l’entrada per a grups d’entre 8 i 15 persones, i del 30% per a grups a partir de 16 espectadors.

Els alumnes de l’Escola Municipal de Teatre, els de l’Escola Municipal de Música i membres de la Banda Municipal de Música, així com els membres dels grups amateurs de teatre de la Coordinadora de Teatre Baix Ebre Montsià també es podran beneficiar del 30% de rebaixa al preu dels espectacles.

Estos descomptes s’han aprovat este dilluns durant la sessió ordinària del ple municipal. A la mateixa sessió també s’han aprovat el compte general de l’Ajuntament de Tortosa corresponent a l’exercici 2019, així com el manteniment de les tarifes del servei d’autotaxi a la ciutat. Pel que fa a les propostes dels grups municipals, s’han aprovat les dos mocions presentades per Movem Tortosa: per a la implantació d’agents de Policia Local per regular el trànsit a les entrades i sortides dels centres escolars, i per al compliment dels acords per a la instal·lació de lavabos públics a la ciutat. Per contra, han quedat rebutjades les dos mocions de Ciutadans: una, per la millora de l’enllumenat públic a l’avinguda Ferran d’Aragó i pel control de la població de rates a l’entorn del carrer Vergés Paulí, i l’altra, pel manteniment dels bancs de la ciutat i l’increment de bancs al parc Teodor Gonzalez.