Tortosa organitza un Ban de la Festa del Renaixement amb prop d’un centenar d’actes

Del 22 al 25 de juliol, l’esperit del Renaixement es viurà a carrers i places del nucli antic de Tortosa. No serà, però, en el format habitual de la Festa del Renaixement: les mesures vigents per la situació de pandèmia que encara segueix afectant les activitats que es poden dur a terme fan inviable poder organitzar una edició com les dels anys anteriors. En el seu lloc, l’Ajuntament de Tortosa ha programat un Ban de la Festa del Renaixement: una celebració a mode d’avançament de tot allò que vindrà al 2022, quan s’espera, aleshores sí, poder recuperar el format clàssic. L’any que ve es podrà viure, doncs, la 25a edició de la Festa del Renaixement, recuperant el mercat d’època, la ruta de les tavernes, les desfilades, la presència de companyies internacionals i el bullici de la ciutadania pels carrers del centre.

Fins que este moment no arribe, enguany s’han previst gairebé una vintena de propostes en recintes acotats, amb capacitat limitada i amb totes les mesures de prevenció davant la covid. En total, prop d’un centenar d’actes, comptats els diferents passis previstos, que s’allargaran des de dijous fins a diumenge i que estaran repartits a tots els barris del centre històric de Tortosa. Per accedir-hi caldrà disposar d’entrada, que s’haurà d’aconseguir prèviament mitjançant les webs habilitades. La majoria dels actes són d’accés gratuït i se’n podran reservar els seients a partir de dimecres al portal ebreticket.cat. Només hi ha tres espectacles per als quals cal adquirir localitat, que ja estan a la venda a entrades.festadelrenaixement.cat: ‘La taverna d’Enrico’ (8 €), ‘El torneig cavalleresc’ (4 €) i l’espectacle de ‘commedia dell’arte’ anomenat ‘La visita de Massimiliano Monteminori’ (4 €).

Durant la presentació dels actes del Ban de la Festa del Renaixement, l’alcaldessa Meritxell Roigé ha insistit que les actuals condicions que comporta la pandèmia no permetien programar la 25a Festa del Renaixement: “Amb les mesures vigents no haguessem pogut fer una edició amb l’esplendor que mereix l’aniversari”, ha explicat, assenyalant que “l’edició d’enguany ens permetrà fer un ban de la celebració que tindrem l’any que ve”.

I per començar a promocionar l’edició del 2022, durant l’acte d’inici del Ban es revelarà la imatge del cartell que il·lustrarà la 25a Festa del Renaixement: un disseny fet expressament per a l’ocasió per la il·lustradora Pilarín Bayés. “Hem volgut encomanar este cartell a una persona molt coneguda i molt estimada, que d’esta manera ens ajudarà a donar encara més rellevància a l’edició i a ampliar-ne la projecció fora del territori, al conjunt del país”, ha detallat Meritxell Roigé. L’acte tindrà lloc el dijous 22, a partir de les 20 h, a la plaça de l’Absis.

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment